Spisak za more sa decom - šta poneti na letovanje sa decom?

Spisak za more sa decom obavezan je deo svake pripreme za porodično letovanje. Kada putujete sa mališanima, morate dobro isplanirati svaki deo putovanja, pa čak i pakovanje, kako biste bili spremni za svaku predviđenu i nepredviđenu situaciju.

Da li ste u dilemi oko toga šta poneti na letovanje sa decom?

U nastavku smo vam pripremili detaljan spisak za more sa decom, koji će vam olakšati pripreme za put. Pročitajte naš tekst i u par odlaska u kupovinu nabavite sve što vam je potrebno za bezbrižno putovanje.

Prilikom nabavke, ne zaboravite da svratite u svoju najbližu Jasmil prodavnicu i ponovite sebe i svoje mališane pidžamama i donjim vešom za dečake i devojčice iz nove kolekcije, koji će vam pružati kvalitet i udobnost i dugo nakon što je letovanje prošlo!

Dečak u plavoj majici na bretele i plavim boksericama

Spisak za more sa decom - evo šta obavezno treba da se nađe u vašem koferu

Porodični odmor je divan način da provedete svoj godišnji odmor, ali uz njega dolazi i mnogo obaveza i stresa kod roditelja. Šta poneti na odmor sa decom jedno je od pitanja koje počinje da nam se mota po glavi još mnogo pre nego što dođe vreme za pakovanje.

Međutim, ukoliko se dobro organizujete, nedelje koje prethode putovanju ne moraju biti stresne, a detaljan spisak stvari koje treba poneti pomoći će vam u tome.

Putna apoteka - za sigurno i bezbrižno letovanje sa decom

Ni jedan spisak za more ne može proći bez putne apoteke. Ona je naročito važna kada se planira putovanje sa decom, jer deca imaju osetljiviji imunitet, te se vrlo lako može desiti da se prehlade ili dobiju stomačne tegobe od promene sredine, hrane i vode.

Evo šta sve jedna putna apoteka treba da sadrži:

- Lek protiv mučnine tokom vožnje

- Toplomer

- Lek za snižavanje temperature (sirup, tablete ili čepiće)

- Probiotik

- Lekove protiv alergije (krema ili mast i sirup)

- Fiziološki rastvor i kapi za nos

- Sirup protiv kašlja i antiseptik za grlo

- Rastvor za rehidrataciju

- Antiseptički rastvor

- Gaze i flastere

- Kremu sa pantenolom

- Jekoderm kremu za opekotine

- Vodootpornu kremu za sunčanje sa visokim zaštitnim faktorom

- Repelent protiv insekata

- Kremu za ujede insekata

- Prepisane lekove ukoliko je dete na nekoj terapiji

Odeća - pripremite se za odmor sa decom i spakujte svu neophodnu odeću

Odeća je još jedna stavka na koju treba misliti prilikom pripreme za putovanje, pogotov kada se pripremate za letovanje sa malom decom. Toplo vreme, sunce, znojenje i dugo vreme provedeno u vodi i na pesku zahtevaju da posebno obratite pažnju na higijenu vašeg deteta, kako ne bi došlo do infekcija i alergijskih reakcija.

Zato je vrlo važno odlučiti se za odeću od prirodnih materijala, koja dozvoljava koži da diše, a upravo takvi su svi komadi iz Jasmil asortimana! U našoj ponudi možete pronaći kvalitetan pamučni donji veš za devojčice i dečake, ali i pidžame i majce koji će prijati koži vašeg deteta i obradovati ih veselim dizajnom.

Takođe, na odmor sa decom bitno je poneti dovoljnu količinu odeće, kako biste redovno presvlačili svoje dete i imali odeću za svaku situaciju. Evo koju odeću vaš spisak za more sa decom obavezno mora da sadrži:

#1 Donji veš od prirodnih materijala

U zavisnosti od dužine putovanja, ponesite dovoljnu količinu donjeg veša za svaki dan, i još par komada kao rezervu. Odlučite se za donji veš od pamuka, koji je odličan izbor za nežnu dečiju kožu tokom toplih i sparnih letnjih dana.

Roze ženski donji veš sa crnim tačkama na podu

#2 Pidžama veselog dizanja za udobne letnje noći

Ne zaboravite da spakujete i pidžamu. Možda vam se čini kao suvišan komad odeće koji će samo zauzimati već ograničen prostor u koferu, ali deci je uvek lepše, prijatnije, pa čak i zabavnije spavati u pidžamici koju vole, nego u majci i šorcu za svaki dan.

Jedna devojčica sedi na krevetu, druga na podu u letnjim dezenima odeće

Ukoliko putujete na more, odlučite se za pidžamu na kratke rukave, bebi dol ili spavaćicu, a ako svoje letovanje planirate da provedete na planini, razmislite o pidžami na dugačke rukave.

Tri devojčice u istim narandžastim spavaćicama sa srcima na krevetu

#3 Udobne pamučne majce za aktivne dane na odmoru

Majice na kratke rukave i bretele za devojčice i dečake najpraktičniji su komad odeće koji možete poneti na letovanje. One se mogu nositi kod kuće, na plažu ili u šetnju. Odaberite tanke pamučne majce u kojima vašem detetu neće biti pretoplo, a koje će ga štiti od sunca tokom vrelih letnjih dana.

Devojčica u roze majici na bretele sedi na krevetu

Lepo je pred put ponoviti se kvalitetnim komadima odeće, a najbolji izbor pronaći ćete u Jasmil prodavnicama! Svratite u našu najbližu prodavnicu ili posetite naš sajt i obradujte svoje mališane kvalitetnim spavaćim programom i majcama za dečake i devojčice u njihovim omiljenim bojama i printovima!

Igračke - ponesite omiljenu detetovu igračku i obezbedite mu zanimaciju na putu

Iako roditelji tokom pripreme za putovanje na prvom mestu misle na sigurnost svog deteta i sve praktične stvari koje će odmor sa decom učiniti lakšim, ne zaboravite da deca najviže od svega vole da se igraju, te se postarajte da im tokom putovanja obezbedite zabavu!

U dogovoru sa svojim detetom, ponesite po koju slikovnicu, bojanku ili plišanu igračku, koji će im praviti društvo i zaokupirati im pažnju onda kada je vama neophodno malo odmora.

Putna apoteka, dovoljna količina kvalitetne odeće i po koja zanimacija predstavljaju najbitnije stavke koje je vaš spisak za more sa decom mora sadržati. Ostatak spiska dopunite prema vašim navikama, potrebama i stilu života, i možete biti sigurni da ćete na sledeći odmor sa decom poneti sve što vam je potrebno!