Tipovi pidžama - kako odabrati idealne komade odeće za spavanje

Večeri i jutra koje provodimo u krevetu asocijacija su na udobnost, mekoću i osećaj bezbrižnosti. Mirišljava posteljina, šolja toplog napitka na noćnom stočiću, dobra knjiga, ili serija, udobnost odeće koju nosite… Sve vam to donose oni mali trenuci pre nego što zakoračite u dan i nakon što se dan završi.

Naveli smo udobnost odeće aludirajući na pidžame. Ovi prijatni komadi odeće stvoreni su isključivo za užitak, duge jutarnje kafe, opušteno gledanje filma pred spavanje, ali i za boravak kod kuće u bilo koje doba dana, kada samo želimo da se opustimo. 

S obzirom da je ovaj sjajan osećaj potreban svima, ne treba da čudi što postoji toliko tipova pidžama, koji svima pružaju mogućnost da pronađu idealnu pidžamu u kojoj će se dobro osećati. 

U tekstu pred vama upoznajemo vas sa programom za spavanje koji se uvek kreira sa posebnom pažnjom, a uz to ćemo vam dati savete kako da sa isto toliko pažnje odaberete idealnu pidžamu za sebe. 

Dvodelne pidžame sa kratkim rukavima i dužim nogavicama 

Klasičan model kako ženske tako i muške pidžame podrazumeva dvodelne pidžame, čiji donji deo ima duge nogavice, a gornji ima kratke rukave. Ovakve pidžame su često vrlo praktične za različita godišnja doba, s obzirom na to da kombinuju duže nogavice i kraće rukave. 

Duge nogavice su praktične posebno kada se tokom noći otkrivamo, jer nas greju tokom svežijih noći, koje nas mogu zadesiti kako tokom zime tako i tokom toplijeg vremena. 

Ono što kombinacija dugih nogavica i kratkih rukava takođe pruža jeste nošenje ovih pidžama po kući, a kada je hladnije, sasvim je dovoljno obući preko njih bademantil, i dobiti kompletan outfit za uživanje kod kuće.  

Ove pidžame posebno vole muškarci, koji često kombinuju dugi donji deo pidžame sa regularnom majicom na kratke rukave, a ova pidžama upravo predstavlja takav spoj. Zato je ovakva pidžama odličan poklon za muškarca. 

Klasične dvodelne pidžame često nisu klasične kada je reč o dezenu, jer ih odlikuju zanimljive ilustracije, i upečatljivi printovi zbog kojih ih mnogi rado nose.  Osim dezena, ove pidžame odlikuje i kvalitetan materijal, koji doprinosi tome da budu klasičan i udoban model, kome se uvek rado vraćamo. 

Letnje pidžame - bebi dol kao tipičan predstavnik 

Letnje pidžame izazivaju različite polemike. Pre svega, neki biraju da leti spavaju isključivo u vešu, dok ima i onih koji ipak žele da priušte svojoj koži dodir prijatnog materijala tokom noći. 

Ono što je veoma važno istaći, jeste da uvek birate pamuk kao osnovni materijal letnjih pidžama, s obzirom na to da je antialergijski i antibakterijski, što je posebno važno tokom leta kada se prirodno više znojimo. 

Tipičan primer letnje pidžame koji je najpopularniji među damama je bebi dol. Reč je o kombinaciji šortsa i majice na bretele, ponekad i krartke rukave, sa upečatljivim dezenom. 

Bebi dolove rado nose dame različitih godina i stilova odevanja. Oni mogu biti senzualni, klasični, ali i šaljivi u odnosu na to kakav print imaju i od kojih se materijala izrađuju. 

Žena na krevetu u svetlo roze pidžami

Spavaćice - senzualne, udobne i prilagodljive 

Biranje spavaćice kao pidžame u kojoj redovno spava mnogo govori o jednoj dami. Pre svega, nošenje spavaćice je duboko ukorenjeno u našu tradiciju, te prenosi duh nekog prošlog vremena, i na poseban način ističe ženstvenost. 

Dalje, spavaćice mogu biti praktične za različita godišnja doba, s obzirom da postoje i one sa dugim, kao i one sa kratkim rukavima, odnosno spavaćice na bretele. Njihova dužina takođe varira, pa tako postoje one duge svečane spavaćice, ali i one kratke i zavodljive. 

Kada estetiku stavimo u stranu, spavaćice su vrlo udobne i praktične za nošenje. Mnoge dame uživaju da ih nose upravo zato što se u njima osećaju prilično prijatno - ne postoji vezica oko struka koja steže, ili bilo koja druga smetnja koja može izazivati osećaj neprijatnosti. 

Žena u plavoj spavaćici sedi na krevetu

Zimske pidžame - duge nogavice i dugi rukavi za tople noći 

Dok se tokom leta još i možemo zapitati da li nam je potreban dodatni komad odeće, kada je zimski period u pitanju nema sumnje - pidžama je obavezan komad odeće koji nam pruža mekoću, toplinu i udobnost tokom boravka u krevetu. 

Verujemo da ni sami ne možete da zamislite zimsko jutro bez omiljene pidžame, bademantila i toplog napitka u šolji?

Zaista, zimske a posebno novogodišnje pidžame, prenose neku posebnu čaroliju praznika i pružaju toplinu koja nas kao zagrljaj drage osobe ispuni nežnošću. Dok god je mekanih zimskih pidžama i zimskih praznika vraćaće nam se uspomene na detinjstvo i bezbrižnost koju ono nosi. 

Tipične zimske pidžame imaju duge rukave i duge nogavice, izrađene su od debljeg pamuka, a njihovi dezeni su prilagođeni godišnjem dobu, što ne mora nužno da bude tako. 

Takođe, postoje i one zimske pidžame koje na gornjem delu imaju dugmiće i zakopčavaju se poput košulje. Ovo je retro model pidžama, koji može delovati izuzetno stilizovano, posebno kada je ovakva pidžama izrađena od svilenkastog materijala. 

Jednodelne pidžame - zanimljivi kombinezoni 

Ukoliko se ne upašete dobro, može se desiti da vam se tokom noći pomeri gornji deo pidžame te vam leđa i stomak ostanu otkriveni - ukoliko nosite kombinezon pidžamu ovaj scenario ćete zasigurno izbeći. 

Jednodelne pidžame postaju prilično pouplarne i zanimljive. Ovo se posebno odnosi na zimske kombinezone, koji često imaju izuzetno kreativne dezene, pa tako čitav kombinezon može imati dezen neke životinje sa dodatkom ušiju ili repića. Ovakve pidžame posebno su kreativne za mališane, koji će ovaj kombinzon doživeti kao fantastičan kostim idealan za maštanje pred spavanje.

Birajte pidžame koje vam pružaju najbolji osećaj 

Ne možete pogrešiti kada pratite svoj osećaj i birate kvalitet. Posebno onda kada treba da izaberete između mnogobrojnih pidžama koje se nude na tržištu. 

Za vas smo pripremili upravo to - kvalitet i najnežniji dodir čistog pamuka, na koji ćete uvek moći da se oslonite! 

Jasmil je tu da učini najintimnije trenutke u životu sigurnim i udobnim, kreiraću veš i program za spavanje visokog kvaliteta. Zato se oslonite i na nas pri odabiru pidžame, i obucite komad koji će vam omogućiti da najbolji način počnete i završite svoj dan.