Kriterijumi za odabir donjeg veša - kako izabrati idealan?

Želite da obnovite donji veš i počastite se zaista kvalitetnim komadima, koji će učiniti da se osećate prijatno i lagodno? 

Znamo da je malo toga što može da učini da se osećate tako udobno, a istovrmeno atraktivno, kao što to može pažljivo odabrani donji veš. Ali koje sve kriterijume treba uključiti kao kriterijum pri kupovini i tako napraviti zaista pametan izbor donjeg veša u čijem ćete nošenju istinski uživati? 

Jasmil već 30 godina za vas kreira isključivo modele veša koji ispunjavaju sve relevantne kriterijume i upravo nas je to učinilo vašim provereno dobrim i omiljenim izborom za donji veš. U čemu je tajna vrhunskog donjeg veša koji dizajniramo i koje kriterijume treba da uzmete u obzir pri sledećoj kupovini veša saznajte u nastavku teksta.

Materijal donjeg veša kao važan kriterijum 

Dok veštački i grubi materijali imaju tendenciju da iritiraju kožu, prirodni materijali poznati su po finoći i prijatnom osećaju koji pružaju tokom nošenja. Ove činjenice posebno su važne kada je u pitanju donji veš, koji prianja uz najintimniju i najosetljiviju zonu našeg tela i kože.

Zato bi jedan od najvažnijih kriterijuma za odabir veša trebalo da bude upravo vođenje računa o materijalu od koga je veš skrojen. Prirodni materijali, među kojima je pamuk najzastupljeniji i najpreporučljiviji, učiniće da se osećate lagodno i neće iritirati zonu vaše intimne regije. 

Zato obavezno uključite ovaj kriterijum kao važan filter pri narednoj kupovini donjeg veša i gledajte deklaraciju - na njoj ćete pronaći sve informacije o tačnom sastavu donjeg veša.

Kvalitetan kroj veša zadužen je za njegovu dugovečnost

Obratite pažnju na kvalitet kroja i forme veša koji kupujete. Da li vam šavovi izgledaju krhko, a materijal tako slabašno da biste uz malo grublji pokret mogli da ga probušite? 

Ovaj veš definitivno nije onaj koji želite da kupite. Birajte isključivo komade koji se odlikuju postojanim materijalima, kvalitetnim krojevima i šavovima. Ukoliko donji veš ispunjava ove kriterijume, možete biti sigurni u to da će izgledati kao upravo kupljen još dugi niz godina, i posle ogromnog broja pranja. Forma i šavovi veša, uz preporučen način održavanja, zadržaće svoj kvalitet.

Udobnost donjeg veša kao jedan od najvažnijih kriterijuma

Neki komadi donjeg veša imaju moć da izgledaju sasvim zanosno na modelu ili ofingeru, ali tek kad ih probate postajete svesni njihove stvarne strukture, a neretko i nedostatka komfora koji ih odlikuje. 

Ne odričite se udobnosti po cenu atraktivnog izgleda, jer lako možete da pronađete i jedno i drugo u dobro osmišljenom i pametno dizajniranom donjem vešu. 

Udobnost procenite na osnovu probe u prodavnici veša (obavezno ga navucite preko onog koji već imate na sebi), a u slučaju online kupovine - komfor veša možete gledati prema kroju i materijalu koji čini njegov sastav, kao i reputaciji brenda koji ga potpisuje. 

Donji veš birajte i prema građi tela

Crne i ljubičaste gaćice na telima

Kao i svaki odevni komad, i veš treba birati prema tipu građe - tako ćete jedino biti sigurni u to da će vam on odlično stajati! Ženski donji veš dolazi nam u ruhu klasičnih modela kao što su tange, slip i brazilijane

Dok su tange hrabar izbor koji najbolje stoji atletskim tipovima ženske građe, slip je posebno preporučljiv kruškastom obliku ženskog tela, dok su brazilijane adekvatne za jabučasti tip građe, kao i obrnuti trougao, jer će vizuelno raširiti vaše kukuve i dovesti ih u balans sa širim, gornjim oblikom tela.

Muški donji veš podrazumeva dva popularna modela: slip i bokserice, i mada se muškarci većinom odlučuju za bokserice, slip odlično stoji muškarcima širokih ramena, kao i onima koji bi vizuelno da “produže” noge i tako učine da izgledaju više. 

Prilika kao kriterijum za odabir veša

Naravno da nije isto da li donji veš kupujete za romantično veče sa parterom ili partnerkom, ili za udobne dane i večeri sa omiljenim filmovima na ekranu i velikom šoljom omiljenog toplog napitka u ruci. 

Takođe, veš birajte i prema sezoni - za zimske mesece odlučite se za deblje krojeve, dok letnji veš treba da bude tako lagan da ga nećete ni osećati na telu tokom nošenja. 

Kada probirate veš za nošenje ispod posebnih komada garderobe koji su uski ili prozračni, najbolje je da se odlučite za istobojni veš ili veš u boji kože, laserski sečen, te bez poruba koji će se ocrtavati na vašoj garderobi. 

Uz ove kriterijume možete biti sigurni da ste odabrali odličan komad veša, koji će vas služiti još dugo i čijom ćete postojanošću i formom biti prezadovoljni, a prijatnim osećajem na telu oduševljeni! 

Jasmil je nadaleko poznat po vešu koji uspešno odgovara na svaki od ovih kriterijuma. Naš donji veš dizajniran je tako da prati liniju tela, pružajući neophodnu zaštitu, a istovremeno tako nežno prianjajući uz kožu da ćete zaboraviti da ga nosite! Za krojenje veša koristimo se poznatim pamukom iz Arilja, a udobnost koju pruža naš donji veš decenijama postavlja standarde na tržištu. 

Poručite svoj novi donji veš u Jasmil online prodavnici ili nas posetite na nekom od naših prodajnih mesta! Obezbedite sebi kvalitet kakav zaslužujete.