Materijali

 1. Dve slike dečije dvodelne pidžame u sivoj boji sa narandžastim ranflama i aplikacijom zvezdica

  Dečija garderoba je važna stavka svakom raditelju dok razmišlja o opremanju svojih mališana.

  Udobnost i bezbednost dece su glavni prioriteti, a odeća koju nose postaje ključna u postizanju ovog cilja. Pre svega je potrebno da tkanine budu nežne i neiritirajuće, zbog čega je odabir pravih materijala za njihovu odeću ključna stvar. Štaviše, dok su deca stalno u pokretu, istražujući čuda sveta, njihova odeća mora da poseduje izdržljivost za njihovu bezgraničnu energiju i radoznalost.

  U ovom opširnom tekstu, krenućemo u istraživanje najfinijih materijala za izradu dečije odeće, naglašavajući one koji na pravi način spajaju optimalnu udobnost, nepokolebljivu izdržljivost, a na kraju i besprekoran stil.

  Nastavi sa čitanjem
 2. Devojka u crnoj haljini sa belim šarama

  Letnja garderoba treba da bude udobna, prozračna i prilagođena visokim temperaturama - stoga je ključno da znate koji krojevi i materijali su prikladan izbor za leto.

  Pretpostavljamo da su vam šareni dezeni do sada bili glavna vodilja prilikom kupovine, a važno je da razumete da oni nisu jedini kriterijum.

  Kako biste se osećali komforno i stilizovano, u narednim redovima vam donosimo vodič za odabir savršene letnje odeće za žene, muškarace i decu - zato pročitajte naš tekst do kraja!

  Letnja odeća - koji materijali su najbolji izbor za leto?

  Razlika između stila i mode je kvalitet”, izgovorio je čuveni Đorđo Armani.

  Bilo da je u pitanju ženska odeća ili muška odeća, složićete se da kvalitet materijala treba da bude presudan faktor prilikom odabira garderobe za leto - on treba da bude dovoljno lagan kako bi koža nesmetano “disala”, ali istovremeno i dovoljno komforan za celodnevno nošenje.

  Stoga su materijali poput viskoze, pamuka, lana i svile idealan izbor za letnju sezonu:

  • Viskoza - vrsta veštačkog vlakna koje se dobija iz prirodnog materijala, celuloze. Celuloza se prvo tretira hemijskim procesom kako bi se rastvorila u tečnosti, a zatim se ekstrudira kroz sitne otvore da bi formirala vlakna. Viskoza je poznata po svojoj mekoći, sjaju i lepršavosti, te je savršena za izradu letnje odeće kao što su haljine ili suknje. Takođe, ona može apsorbovati vlagu do 50% svoje težine, što je čini udobnom za nošenje tokom sparnih dana jer pomaže u održavanju suvoće kože.
  • Pamuk - prirodan materijal koji ima visoku a
  Nastavi sa čitanjem
 3. Devojka u haljini od viskoze

  Haljine od viskoze nose žene širom sveta zbog brojnih prednosti koje poseduju.

  One su posebno dobar izbor za letnje, toplo vreme kada vam je neophodna prozračnost, udobnost i kvalitet samog materijala. Zbog ovih karakteristika viskoze, mnogi misle kako je u pitanju prirodan materijal.

  Nastavi sa čitanjem
 4. Basic garderoba koju bi trebalo da imate u svom ormanu

  Basic komadi garderobe su sigurna luka u svakom smislu - njihova estetika je neprolazna, lako se uklapaju uz sve stilove, a ukoliko uložite u kvalitetno izrađen komad možete biti sigurni da će biti dugotrajni i da će vam biti saveznik još dugo godina.

  Nastavi sa čitanjem
 5. frotirski peškiri

  Peškiri, sami po sebi, su mnogo više od neophodnog pomagala kojim brišemo ostatak vode i višak vlage. Ako ih pažljivo biramo, oni nam mogu dati mnogo više od toga - svakodnevni užitak, prijatan dodir i osećaj čistoće.

  Nastavi sa čitanjem
 6. Prirodni materijali - najbolji izbor za donji veš i stvari za spavanje

  Postoje različite jedinice za meru kvaliteta, a kada je reč o garderobi tu jedinicu predstavljaju prirodni materijali. Naime, odevni komadi u potpunosti izrađeni od prirodnih materijala jesu najkvalitetniji i najprijatniji izbor. 

  Nastavi sa čitanjem
 7. Pamuk - prirodni materijal koji obožavamo

  Pamuk je kralj prirodnih materijala!

  Od kad je otkriven, pa do danas - pamuk je uspeo da stekne, a potom  i održi svetsku popularnost koja ne jenjava. Pamuk je i dalje svuda oko nas - kako u kućnom tekstilu, tako i u svačijem garderoberu. 

  Ali kako je uspeo da postane i ostane tako omiljen?

   

  Nastavi sa čitanjem