Kako odabrati gaće i donji veš prema tipu građe?

Udobnost, prijatnost i samopouzdanje su osećaji kojima svi težimo. 

Na osnovu toga biramo odeću koja pristaje našoj građi i koja nam pruža maksimalan komfor tokom čitavog dana.

Ista situacija je i sa donjim vešom. Kada nakon tople kupke obučemo omiljeni komad donjeg veša i stanemo ispred ogledala, cilj je da se osetimo sjajno pri pogledu na obline i prigrlimo sve savršenosti i nesavršenosti svog tela. 

Baš zato vam u narednim redovima dajemo predloge donjeg veša u odnosu na vašu telesnu građu i pružamo vam korisne savete pomoću kojih ćete odabrati idealan ženski i muški veš, kao i donji veš za najmlađe, kojima je najbitnije dobrim odabirom pružiti maksimalnu udobnost.

#1 Ženski donji veš - udobnost treba da bude prioritet

Koliko puta vam se desilo da se oduševite određenim komadom donjeg veša u prodavnici, a kada ih prvi put obučete shvatite da niste postigli očekivani efekat? Baš iz tog razloga, prilikom kupovine donjeg veša, izuzev neupitnog kvaliteta, trebalo bi da razmislite i o odabiru donjeg veša prema tipu građe. 

Kako odrediti tip građe?

Poznato je da se tipovi građe ženskog tela okvirno mogu podeliti u pet kategorija: atletska građa (pravougaonik građa), obrnuti trougao, kruška građa, jabuka građa i peščani sat. 

Svaki od ovih tipova ima odlike koje možete uočiti i na svom telu, te iako osobine nisu identične, primetićete da ste najpribližniji jednom od pet tipova telesne građe.

Atletsku građu, ili kako drugi naziv pojašnjava - pravougaonik građu, krasi ujednačena širina struka, kukova i ramena. Osobe ove građe, obično su izuzetno vitke i visoke. 

Kruška građa se još naziva i trougao građa. Dame sa ovom figurom odlikuje donji deo tela koji je širi od gornjeg. Obrnuti trougao je kako i samo ime kaže opozit pomenute trougao građe, a pripadnice lepšeg pola, koje su građene na ovaj način karakterišu velike grudi, šira ramena i uži kukovi. U slučaju jabuka građe, srednji deo tela je popunjen, a ramena su obla. 

Figura peščanog sata ističe se po oblinama, te su ramena u kukovi sličnih proporcija, struk uzak, a grudi i zadnjica fino oblikovani. 

Najjednostavniji način da otkrijete koje ste građe jeste da stanete ispred ogledala, te okvirno uočite proporcije svoga tela. Na osnovu donesenog zaključka možete odabrati donji veš od nežnih i kvalitetnih prirodnih materijala koji će na najbolji način istaći sve vaše atribute. 

Slip gaćice - model koji pruža maksimalni komfor

Ženske slip gaće su jedan od najpoznatijih modela gaća i izbor su mnogih pripadnica ženskog pola koje preferiraju udobnost tokom čitavog dana. 

Klasičan model ovog donjeg veša savršeno će pristajati kruškastoj građi, dok će slip gaće koje krase šare i dekorativni detalji poput čipke biti idealan izbor za atletsku građu i dodati posebnu dozu razigranosti damama sa ovom figurom.

Dame čija se građa opisuje kao jabučasta, takođe se mogu odlučiti za ovaj model donjeg veša, a crna boja će dodatno naglasiti njihove noge koje se ističu kao glavni atribut dama sa ovom telesnom figurom.

Maslinasto zelene slip gaćice

Bokserice - moderan dizajn za dame različite telesne građe

Ženske bokserice ili brazilijana gaćice su čest izbor pripadnica lepšeg pola svih generacija! One obezbeđuju lagodan osećaj, pružajući komfor najosetljivijim delovima tela. Atraktivan kroj bokserica obezbuđuje istinski užitak nošenja i pruža osećaj zadovoljstva tokom čitavog dana.

U našem asortimanu možete pronaći bokserice skrojene od najkvalitetnijih materijala poput pamuka i viskoze koji će naglašavati vaše najlepše atribute. Posebno se preporučuju pripadnicama lepšeg pola koje odlikuje građa obrnutog trougla i peščanog sata jer doprinose balansu proporcija tela. 

Na vama je da načinite odabir između veselih i pastelnih boja, ili se odlučite za klasične modele crne i bele boje sa dekorativnim dodacima poput čipke. 

Muški donji veš - bokserice, majica i potkošulja

#2 Muški donji veš - širok izbor modela za svakog muškarca

Muški donji veš dolazi u dve različite forme - bokserice i slip gaće. 

Slip gaće najčešće viđamo na vaterpolistima, u vidu kupaćih kostima, te je jasno da ih muškarci ove građe mogu izneti na najbolji način. Ovaj udoban model muškog donjeg veša će takođe pristajati mršavim i vitkim muškarcima.

Sa druge strane, klasični modeli kraćih i dužih bokserica koje prijanjaju telu sjajni su za muškarce koji imaju ujednačene proporcije, tj. odnos širine ramena i kukova. 

Sa ovim modelom koji dolazi u formi uskog šortsa zapravo neće pogrešiti nijedan muškarac, s obzirom na to da pruža adekvatnu potporu i zaštitu prilagođavajući se obliku tela. 

Ne smemo zaboraviti na širi model bokserica koji pristaje muškarcima svih građa, osim izuzetno visokih i vitkih muškaraca koji bi trebalo da se odluče za pomenute uske bokserice ili slip gaće. 

Donji veš za decu - šorc, majica, gaćice

#3 Donji veš za decu - odaberite donji veš koji mališanima obezbeđuje lagodnost tokom igre

Kada govorimo o donjem vešu za decu, odnosno vešu za dečake i vešu za devojčice, ne možemo se fokusirati konkretno na tipove građe, već ćemo napraviti distinkciju u uzrastu.

Tako za najmlađe dečake i devojčice odaberite komforan donji veš koji će sa lakoćom samostalno moći da skinu. Na ovaj način pružate im odgovarajuću podršku, te im olakšavate proces osamostaljivanja. 

Gaće interesantnih dezena će sasvim sigurno privući pažnju mališana, te ih obradovati kada ih ugledaju među rafovima. 

Dopustite im da odaberu dezen sa omiljenim crtanim junakom, zanimljivim i igrolikim motivom. U pogledu kvaliteta, ne možete pogrešiti kada se odlučite da kupovinu obavite u Jasmil online šopu ili u nekoj od naših prodavnica.

Najvažnija vodilja za kupovinu kvalitetnog dečijeg donjeg veša jeste veličina, kvalitet i materijal. Deca veći deo dana provode u slobodnoj igri i aktivnostima koje iziskuju utrošak energije, a samim tim znojenje. 

Stoga su gaće sačinjene od najnežnijeg pamuka koji dopušta koži da diše pametan izbor za osetljivu kožu mališana

Na kraju ćemo dodati da donji veš isto kao i drugi komadi odeće treba da vam pruže udobnost i dobar osećaj tokom nošenja, a odabir donjeg veša prema građi je još jedan od načina da se osećate sjajno dok gledate svoj odraz u ogledalu.

Savetujemo vam da prihvatite sve svoje obline i iznesete ih sa samopouzdanjem, a Jasmil je tu da vam ponudi donji veš izuzetnog kvaliteta koji će svojim dizajnom, oblikom i materijalom savršeno pristajati vašem obliku tela i isticati adute.

Posetite nas u nekoj od naših prodavnica širom Srbije ili poručite online neki od atraktivnih i kvalitetnih modela ženskog, odnosno muškog donjeg veša u Jasmil online prodavnici.