Prolećna odeća - obnovite garderobu i unesite energiju sunca u ormar

Koliko puta vam se desilo da u nepreglednoj gomili stvari ne možete da pronađete odevni predmet koji želite? 

Nesređen ormar nije retkost, a organizacija ormara, odlaganje zimskih komada odeće i priprema lepršavih prolećnih i letnjih odevnih predmeta nisu svima omiljene aktivnosti. 

Međutim, poznato je da prvi zraci sunca obnavljaju naše energetske rezervoare i pokreću nas da sa radošću krenemo u pripremu za toplu sezonu. Stoga je proleće idealno vreme da zaplovite u ovu avanturu, očistite ormar i obnovite garderobu. 

Tim povodom vam u narednim redovima nudimo korisne savete pomoću kojih će organizacija ormara biti jednostavnija, a uz koje ćete spremni zakoračiti u tople dane koji predstoje. 

Čišćenje ormara - kako da police prodišu i poprime novi sjaj

Otvorili ste ormar, a u njemu se nalazi nepregledna gomila džempera, pantalona, farmerki, bluza i drugih komada odeće? 

Vreme je za čišćenje ormara!

Prvi korak je da sve odevne predmete izvadite iz ormara i kategorizujete. Na jednu gomilu smestićete farmerke, na drugu džempere, na treću bluze i tako redom. Sada već prazan ormar prebrišite vlažnom krpom i pobrinite se da bude blistav i spreman da u njega vratite omiljene odevne komade. 

Ukoliko za brisanje polica koristite određeno sredstvo, vodite računa da pažljivo prebrišete sve ostatke kako ne bi ostavilo fleke na odeći. Ostavite vrata ormara otvorena, tako da se prostor luftira dok vi raspremate garderobu. 

Uključite laganu muziku, otvorite prozore, pustite zrake sunca u sobu i krenite u akciju sređivanja ormara!

Razvrstavanje odeće - oslobodite mesto za nove i atraktivne komade

Prvi zadatak prilikom organizacije ormara jeste grupisanje odeće

Sa već raspoređenih gomila, izdvojite stvari koje ne planirate da zadržite, one koju ćete zadržati i one koju ćete možda nositi, te ih grupišite na tri gomile. Sigurni smo da postoje određeni komadi garderobe koje iz godine u godinu čuvate “za svaki slučaj” ili pod izgovorom da ćete ih opet nositi. 

Ako godinu dana niste obukli tu jednu majicu koja stidljivo stoji u ćošku garderobera, mala je verovatnoća da će vam biti potrebna ove sezone, te je bolje da to mesto zauzme nova odeća za proleće. 

Ukoliko niste sigurni da li vam je određeni odevni predmet potreban, zapitajte se - za koje prilike je pogodan, da li je očuvan, da li može da se kombinuje i kako.

Garderobu koju više nećete nositi smestite u kese, pa je možete pokloniti i na taj način obradovati nekoga. Sada je došlo vreme da se pozabavite omiljenim komadima koje će naći mesto u vašem sređenom ormaru. 

Razmrdajte se uz muziku i isprobavanje odevnih predmeta! Obucite komade odeće sa gomile koju ćete možda zadržati, te budite sigurni u donošenje svoje odluke. Kada razrešite i ovu nedoumicu - vreme je za slaganje. 

Slaganje odeće - kako da postignete perfektan izgled ormara 

Verovali ili ne, organizacija ormara bliži se kraju. Pred vama je poslednji, ali ne i najlakši zadatak - slaganje odeće. 

Odeću treba slagati u ormar tako da u svakom trenutku znate gde šta stoji i kako da za time posegnete bez pravljenja nereda. Primera radi, možete se odlučiti da na jednu gomilu smestite farmerke, na drugu majice, treću bluze, itd. 

Zimski komadi treba da bude najudaljeniji, a nadohvat ruke treba da se nađe odeća za proleće i predstojeću letnju sezonu. Haljine, blejzere i stvari koje se lako gužvaju smestite na ofingere kako biste mogli da ih obučete odmah nakon vađenja iz ormara. 

Isto tako, možete je grupisati po bojama kako biste dobili perfektan izgled garderobera. Ovde ćemo pomenuti i popularni KonMari metod Japanke Marie Kondo koji je oduševio ljude širom sveta. 

Njen metod slaganja objasnićemo na primeru majice: 

- Ispeglanu majicu raširite, zatim preklopite jednu, pa drugu stranu ka centru. 

- Dobijen oblik prepolovite na jedan veći i jedan manji segment. 

- Potom presavijate dok ne dobijete savršeno oblikovan smotuljak.

Ovako složene stvari smeštate tako da na njih imate pogled iz ptičije perspektive, dakle ređate ih jedne pored drugih, a ne jedne na druge. Za ovu varijantu slaganja stvari je najpraktičnije kupiti kutije za organizaciju. Organizacija ormara KonMari metodom postala je praksa mnogih ljubitelja urednosti, a njome se možete se služiti prilikom slaganja majica, farmerki, šalova i džempera. 

Prolećna odeća - obnovite garderobu i unesite energiju sunca u ormar 

Žena u majici i crnim pantalonama pozira u sobi pored zida

Vaš ormar je konačno pregledan! 

Sada je pravo vreme da ga upotpunite novim komfornim komadima. Neka se na vašim policama nađe atraktivna odeća za proleće koja će vam u toplim danima obezbediti prijatnost i udobnost. 

Ženska odeća idealna za toplu sezonu treba da bude skrojena od najprijatnijih materijala, a u Jasmilu je kvalitet je osnova za kreiranje svih odevnih komada. 

Prilikom kupovine odeće za proleće i leto, odaberite kvalitetne helanke koje ćete nositi u kombinacijama za najraznovrsnije prilike i smestite ih u sređeni garderober. 

Klasične ženske majice iz naše palete proizvoda dolaze u praktičnim krojevima, najraznovrsnijim nijansama i dezenima, te je naš predlog da osvežite garderober ovakvim komadima koje ćete često i rado nositi. 

Ako se odlučite za kupovinu Jasmil majica skrojenih od materijala visokog kvaliteta, donećete pravo osveženje ormaru.

Naše majice skrojene su sa ciljem da odgovore na zahteve svih savremenih žena i pruže celodnevnu udobnost za obavljanje svakodnevnih aktivnost, a kada je u pitanju odeća za proleće i leto, upravo se komfor izdvaja kao prioritet. 

Za muškarce je prolećna kupovina najčešće nešto jednostavnija. 

Pripadnici muškog pola često se odlučuju da svoju kolekciju garderobe upotpune klasičnim jednobojnim majicama. 

Jednostavne i kvalitetne komade muških majica sa lakoćom ćete pronaći u našem asortimanu. Samo nakon jednog nošenja pamučnih komada garderobe, oduševiće vas mekoća i komfor koji obezbeđuju, te će ubrzo postati vaša omiljena prolećna odeća za kojom rado posežete. 

Kako praktično organizovati donji veš u fiokarima?

Žena u belom donjem vešu leži na krevetu

U ženskim i muškim fiokama kriju se najrazličitiji modeli donjeg veša - od onih koje nosite svakodnevno do onih koji stoje netaknuti sezonama. Isto kao i u slučaju organizacije ormara, rasteretite svoj fiokar, pozdravite se sa donjim vešom koji vam više ne odgovara i ostavite prostor za nove atraktivne komade.

Iako se nalazi ispod odeće, ženski donji veš predstavlja poseban izraz stila i sjajna je osnova za dobar osećaj ispred ogledala.  

U našoj kolekciji ženskog donjeg veša pronaći ćete modele koji laskaju svim ženskim figurama i pružaju prijatan osećaj tokom celog dana. Bilo da ste ljubitelji klasike ili preferirate gaćice atraktivnih dezena, sigurni smo da će određeni model brazilijana i slip gaćica iz našeg asortimana pronaći mesto u vašem fiokaru. 

Kvalitet izrade i vrhunski materijali odlikuju sve naše gaćice, a sigurni smo da svaka žena teži upravo ka pažljivo skrojenom donjem vešu. 

Nakon što obnovite kolekciju veša, možete ga složiti pomoću jednstovnih organizatora ili napraviti grupe gaćica po tipu, te ih možete rasporediti na brazilijane, slip gaće i bokserice. 

Kada je reč o muškom donjem vešu, naš tim posebnu pažnju posvećuje udobnosti i kvalitetu koji su prioritet svakog savremenog muškarca. Upotpunite svoj fiokar atraktivnim boksericama koje prate linije tela ili odaberite slip gaće koje obezbeđuju potporu, ali i maksimalnu slobodu pokreta. 

Za kraj ćemo vas podstaći da iskoristite prve tople dane, a organizacija ormara je upravo jedan od načina da to postignete. Uz nekoliko korisnih trikova koje smo podelili sa vama, prolećna odeća konačno će doći do izražaja i biti nadohvat ruke u toplim danima koji dolaze. 

Pratite savete koje smo sa vama podelili i organizacija ormara biće mnogo jednostavnija.

Posetite nas na nekom od naših prodajnih mesta širom Srbije ili poručite online mušku i žensku odeću i donji veš iz Jasmil kolekcije. Osvežite svoj ormar kvalitetnim i atraktivnim komadima koje ćete nositi i narednih sezona!